Info_en_advies_over_sauna

HOME

Privé sauna

Zoals eerder al werd aangehaald, is het zalig om af en toe aan de dagelijkse drukte te ontsnappen. Dit kan in een privé-sauna. U wordt er verwelkomd met uw partner, familielid of vriend(in) om even op adem te komen, in alle privacy. Sommige privé-sauna's kan u ook afhuren voor grotere groepen. Ontdek de weldadige werking van de diverse faciliteiten men aanbiedt: verschillende sauna's, jacuzzi, infra-roodcabine, zwembad, stoombad, …

De tijd om van deze voorzieningen te genieten is echter meestal beperkt tot enkele uren. Niettegenstaand is een privé-sauna een discrete omgeving waar uw lichaam en geest tot rust kunnen komen.

Heilzame effecten van sauna gebruik

Verschillende culturen maakten gebruik sauna's met als achterliggende gedachte : "Het is heilzaam voor lichaam en geest, het werkt zuiverend, maakt je fitter, energieker en dus gezonder." De hitte in een sauna heeft een heerlijk relaxerend en heilzaam effect:

Aandachtspunten sauna

Doe uw juwelen uit indien u in de sauna gaat. Ze worden immers gloeiend en soms zwellen uw vingers ook een beetje op waardoor uw sieraden kunnen knellen. Alcohol is absoluut uit den boze. Tussen de saunabeurten door drinkt u best wel water. Meteen na uw sauna-avontuur is het van belang om uw vochtreserves weer op normaal niveau te krijgen en voldoende drinken is dan de boodschap! Om een saunabezoek (al dan niet in een privé-sauna) te optimaliseren, is het verstandig om u te houden aan onderstaand 'stappenplan':


Publieke sauna

In tegenstelling tot een privé-sauna is een publieke sauna toegangelijk voor iedereen. Het spreekt voor zich dat deze publieke saunacomplexen meestal groter zijn een meer saunafaciliteiten aanbieden. Doordat dat u ze niet enkel voor u alleen huurt, daalt de entreeprijs uiteraard ook. Gewoonlijk kan u ook de volledige dag genieten van de wellnessvoorzieningen, daar in een privé-sauna de tijd vaak beperkt is.


Infrarood sauna

Infraroodlicht dringt dieper in de huid en onderliggende weefsels en is dus voor bepaalde klachten effiënter dan in een gewone sauna.

Heilzame effecten infrarood sauna

De infraroodstraling heeft een pijnstillende, verzachtende en ontspannende werking en is daarom uiterst aan te raden bij rugklachten, gewrichtsontstekingen en reumatische problemen. Langzaam en geleidelijk afkoelen is hier wel aangewezen!

Aandachtspunten infrarood sauna

Doe uw juwelen uit indien u in de sauna gaat. Ze worden immers gloeiend en soms zwellen uw vingers ook een beetje op waardoor uw sieraden kunnen knellen. Alcohol is absoluut uit den boze. Tussen de saunabeurten door drinkt u best wel water. Meteen na uw sauna-avontuur is het van belang om uw vochtreserves weer op normaal niveau te krijgen en voldoende drinken is dan de boodschap!


Info en advies over

Info_over_sauna Info_over_massage Info_over_stoombad Info_over_thermen Info_over_spa_jacuzzi

HOME

Sauna in uw provincie:

sauna Antwerpen • sauna Oost-Vlaanderen • sauna West-Vlaanderen • sauna Limburg • sauna Brussel • sauna Vlaams-Brabant