Info_en_advies_over_stoombad

HOME

Stoombad en hammam

Wat is een hammam of een stoombad?

Het (Turkse) stoombad of hammam is net zoals de sauna een vorm van relaxen in combinatie met lichaamsreiniging. Verrijkt met eucalyptus is het stoombad een verfrissende ervaring met heilzame uitwerking.

Het stoombad is supervochtig en minder heet dan een sauna. Een milde warmteprikkel verspreidt zich over het gehele lichaam. Een hammam/stoombad is een betegelde ruimte met lig- of zitbanken.

De temperatuur ligt tussen de 40 en 50 °C en met een relatieve vochtigheid van 100 %.

Heilzame effecten een stoombad

De warmte van de stoom opent de poriën, reinigt de huid, stimuleert de bloedsomloop en voert afvalstoffen uit het lichaam. Het stoombad heeft daarnaast een heilzaam effect op de luchtwegen.

Door de stoom diep te inhaleren worden de luchtwegen vochtig. Dit werkt verzachtend bij verkoudheid, hoesten en heesheid, zelfs bij chronische verstoppingen van de neus- en voorhoofdholten.

Geurextracten zoals eucalyptus versterken dit effect.

Aandachtspunten hammam of een stoombad

Doe uw juwelen uit indien u in de hammam gaat. Ze worden immers gloeiend en soms zwellen uw vingers ook een beetje op waardoor uw sieraden kunnen knellen.


Alcohol is absoluut uit den boze. Tussen de beurten door drinkt u best wel water. Meteen na uw hammam-avontuur is het van belang om uw vochtreserves weer op normaal niveau te krijgen en voldoende drinken is dan de boodschap!


Info en advies over

Info_over_sauna Info_over_massage Info_over_stoombad Info_over_thermen Info_over_spa_jacuzzi

HOME

Stoombad of hammam in uw provincie:

stoombad Antwerpen • stoombad Oost-Vlaanderen • stoombad West-Vlaanderen • stoombad Limburg • stoombad Brussel • stoombad Vlaams-Brabant