Info_en_advies_over_massage

HOME

Hotstone massage

Wat is een hotstone-massage?

Dit is een eeuwenoude techniek. De Grieken en Romeinen gebruikten al in hun badhuizen warme stenen om elkaar mee te masseren. De warmte (= hot) van de stenen (= stone) dringt diep door in de spieren en zorgt voor een diepe relaxatie terwijl de druk van de stenen zorgt voor een "stretching effect" op de spieren.

Afgeronde warme vulkanische basaltstenen (45°C) en olie worden gebruikt om het lichaam te masseren d.m.v. cirkelvormige strijkingen.

Heilzame effecten van een hotstone-massage

Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling, helpt afvalstoffen afvoeren (ontgiftiging), en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Aandachtspunten & tips hotstone massage


Kruidenstempelmassage

Wat is een kruidenstempelmassage?

Naast een ontgiftigende massage is het ook een zeer onstpannende massage. De warmte van de stempels en de geuren die de kruiden verspreiden zorgen voor een dubbel effect. Elke graad meer dan onze lichaamstemperatuur, verhoogt de stofwisseling met 15 %.

Heilzame effecten van een kruidenstempelmassage

De warmte activeert de bloedsomloop en de stofwisseling. De bloedvaten zetten uit en de huid wordt intenser doorbloed waardoor de schadelijke stoffen sneller afgevoerd worden. Uw lichaam tintelt lang na de massage nog steeds.

Van alle massages is kruidenstempelmassage één van de meest doordringende. Het is een ideale massage voor wie gespannen is, moe of lusteloos.

Aandachtspunten/tips kruidenstempelmassage


Zweedse massage

Wat is een Zweedse massage?

Tijdens deze massagetechniek worden massage gecombineerd met lichaams-oefeningen. Het doel van de Zweedse behandeling is het door een zorgvuldige aanraking van spieren en gewrichten gezond maken en vindt plaats op een massagetafel. Er kan olie, crème of lotion worden gebruikt om de weerstand van de huid te verminderen.

Hieronder vindt u enkele basistechnieken:

Heilzame effecten van een Zweedse massage

Door in de richting van het hart te masseren, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en bijgevolg worden de afvalstoffen verwijderd. Het is uiterst geschikt voor mensen met spierpijn of blokkades, maar ook voor iedereen die een diepe ontspannende massage wil.

Aandachtspunten & tips Zweedse massageInfo en advies over

Info_over_sauna Info_over_massage Info_over_stoombad Info_over_thermen Info_over_spa_jacuzzi

HOME


Massage in uw provincie:

massage Antwerpen • massage Oost-Vlaanderen • massage West-Vlaanderen • massage Limburg • massage Brussel • massage Vlaams-Brabant